Sözlük Bursa Fantezi Aleminde (Episode 1)


Kaderin cilvesiyle bir araya gelmişlerdi. Kimisi güç, kimisi para, kimisi ise sadece macera peşindeydi. Ama nedenleri ne olursa olsun şimdi bir aradaydılar ve önlerinde zorlu bir görev vardı. Zıvrıttin Şah’ın güzeller güzeli kızı Prenses Dillerim kaçırılmıştı. Ve onlara düşen ne pahasına olursa olsun Prensesi sarayına, babasının yanına geri getirmekti. Grupları altı kişiydi. Herbiri ülkenin farklı yerlerinden gelmiş, farlı özelliklere sahip olmaları sayesinde birbirlerini tamamlayan ve bir bütün olarak yarattıkları sinerjiyle daha iyiye en iyiye ulaşmaya çalışan kahramanlardı.

Sedge kuzeyli bir barbardı. Kalkan kullanmayı sevmez, çift el kılıçla önüne geleni devirirdi. Tartışmaları fazla uzatmaz, laf canını sıktığı yerde kimsenin farkedemeyeceği bir bilek hareketiyle kafayı alırdı. Şakası yoktu. Korkusuda.

Olmayanaergi‘nin baltası güneşte ışıl ışıl parlıyordu. 125 yaşında olmasına rağmen ırkının ancak orta yaşlılarından sayılabilen bu esmer cüce, tecrübe, dayanıklılık ve savaş sanatı konularında grubun tartışmasız lideriydi. Baltasından asla ama asla vazgeçmezdi. Sakallarının, her leşinde biraz daha uzadığına inanırdı.

Sıtkı Sıyrıl çoktan gözden kaybolmuştu. Elf olmanın verdiği çeviklikle kimse farketmeden ağaçların arasına dalmıştı. Mecbur kalmadıkça oku ve yayından vazgeçmemesini, diğerlerinin hayal bile edemiyeceği görme yeteneğine borçluydu. Sarı saçları rüzgarda dalgalanırken sadağının altına yerleştirdiği kısa kılıcını dirseğiyle kontrol etti, yerindeydi. Kendisini daha güvenli hissetti.

Shirakahn pelerininin altındaki keselerle meşguldü. Keselerde ondan başka kimsenin işine yaramayacak iksirler, tozlar ve kağıtlar vardı. Yaptığı büyülerle pek çok kere arkadaşlarını büyük dertlerden kurtarmıştı. Mağaralarda şimşek çaktırtmak, kimsenin görmediği karanlıklara ateştopları yollamak onun işiydi. Olmayanaergi büyüyü küçümsediği için aralarında sürekli tatlı bir sürtüşme vardı.

Frothonthedaydream pagan inanışının günümüze kalan nadir temsilcilerinden biri olarak grubun şifacısı görevini üstlenmişti. Doğanın kutsallığına inanan Froth şekil değiştirme özelliğiyle istediği zaman rahatlıkla bir kurt veya pantere dönüşebilirdi. Kendisi gibi bir büyü kullanıcısı olan Shirakahn ile aralarındaki husumet kadim zamanlara dayandığı için, artık nedeni bile unutulmuştu.

Ve grubun en arkasından gelen Simplextablosu hepsinin hakkında kendi kendine ahkam keserek yürüyordu. 1.20 boyuyla Olmayanaergi’den bile kısa, ve onun üçte biri daha ince olan Simplextablosu bir kender olduğu için gurur duyuyordu. Cepleri gittikleri heryerden hatıra! olarak yanına almayı uygun gördüğü ıvır zıvırlarla doluydu. Canı bir şarkı söylemek istiyordu ama şimdi Sedge kesin “kapa çeneni” diye bağırırdı. Amaaan bana ne ya, söylüyorum işte dedi içinden.

Macera onları bekliyordu...

Yorumlar

Sıtkı Sıyrıl dedi ki…
-Ben elfim olum.
-sekter lan elf benim. sen buçukluk ol, hatta üçbuçukluk..
-sen de ork ol.
-orkol ne lan.. yok öyle bi karakter frp camiasında.
-ben anlamam olum elf benim.
-sen benim amcaoğlu ol o zaman.. Benim baba tarafafı komple elf..
-lan herkes filinta gibi oldu, cüce kim olcak a.k.
-cüce olmasın herkes elf olsun. hem ırk kavgası da çıkmaz.

(lan geliyo daha, mesaj atacağıma post yapaydım ya ben bunu)
sedge dedi ki…
frp aleminden zere hazzeden bir insan değilim, bu sebeple kavramlara da uzağım. ama bu yazıların devamı gelirse eşe dosta çevirtip gereken yerde müdahale ederim, uyarmış olayım şimdiden.
simplextablosu dedi ki…
rica ediyorum güzide grubumuzda faşizan tartışmalara yer vermeyiniz. herkesi gandalf mı yapaydım? hoooop sen dur, sen öl diyeydimde macera iki günde biteydi yani.. olmaz.
Sıtkı Sıyrıl dedi ki…
Sediçim, sen bilmiyosun da, bu frp alemi vallaha bi alem.. herşey selbes ya.. artık karakterler birbirinin ağzına mı verir, cüceli porno mu çevirirler bilemem.. Dikkat etmeli..düzen bozuluyo kamill..
olmayanaergi dedi ki…
bayaa bayaa bi gimli havasina sokuldugumu sezdim ben burda.
onodrim kocayinca kurda kusa barinak olurmus meger.